Skip to main content
Nieuws

Recycling van straalafval in de lift

Steeds meer straal- en conserveringsbedrijven weten inmiddels dat straalstof nuttig toegepast kan worden. BTEQ is in deze sector niet meer weg te denken en biedt voor steeds meer afvalstromen een mooie recycling mogelijkheid. We hebben bijvoorbeeld een recycling voor Korund-straalmiddel. Door verschillende was-, droog- en zeefsystemen wordt op efficiënte wijze gemengd aluminiumoxide (korund) vervaardigd. Dit wordt uiteindelijk toegepast in straal-, schuur-, polijst- en slijpmiddelen. De fijne restfractie vindt zijn toepassing in de vuurvast-industrie. Alweer een mooi staaltje recycling!

Afgestraalde walshuid uit doorloop-straalmachines

Ook afgestraalde walshuid uit doorloop-straalmachines kan in de meeste gevallen weer volledig hergebruikt worden. BTEQ is hier in de afgelopen jaren met een aantal verwerkers de samenwerking mee aangegaan. De afgestraalde walshuid/straalstof wordt middels de modernste technologieën verwerkt tot ruwijzer of staal via hoogovenprocessen. Dit gebeurt bij hoogovenbedrijven in Europa die streven naar gesloten kringlopen.

Snijzand en éénmalig gebruikt straalgrit nuttig toegepast in beton

Eénmalig gebruikt straalgrit en snijzand-afkomstig-van-waterstraal-snijden kunnen worden ingezet voor de fabricage van immobilisaat-funderingsmateriaal voor de (wegen-)bouw. Het eindproduct wordt onder certificaat geproduceerd en voldoet aan de eisen van de Bodem Richtlijn (BRL). Dit houdt in dat de mate van verontreiniging binnen de grenzen van de BRL liggen en de aanwezige verontreinigingen niet/nooit meer uitlogen. Snijzand kunnen we ook laten verwerken tot schuur, slijp- of polijstmiddelen. Zo vinden straalgrit en snijzand een tweede toepassing en blijven vervolgens in de kringloop.

BTEQ